Både misstänkta och brottsoffer kan behöva en advokat

Det är alltid viktigt att den advokat man anlitar är skicklig, men det kan vara extra viktigt då man är misstänkt för ett brott. Advokaten man då anlitar bör vara både erfaren och kompetent.

En brottmålsadvokat kan hjälpa både de som är misstänkta för ett brott och de som har blivit utsatta för ett. I vissa fall då man har blivit kallad till polisen som vittne kan det också vara bra att anlita en advokat. En brottmålsadvokat är specialist på straffrätt men arbetar oftast bara med ett eller två olika slags områden inom brottmål, som narkotikabrott, ekobrott, sexualbrott, våldsbrott med mera. Man väljer alltså brottmålsadvokat efter specialområde, men det gäller också att titta på andra saker.

Viktigt med en erfaren och rutinerad brottmålsadvokat

Är man misstänkt för ett brott får man alltid en offentlig försvarare utsedd av rätten, men det är oftast bäst att då istället be att få en specifik advokat. Det är nämligen inte säkert att den advokat som rätten utser är specialist på brottmål eller alls har någon erfarenhet av detta.

Vid brottmål är det jätteviktigt att man har en skicklig brottmålsadvokat vid sin sida som har stor erfarenhet. Då får man garanterat bästa möjliga hjälp i både domstol och vid kontakt med polisen. Ett brottmål kräver inte sällan också mycket tid och därför kan advokaten inte ha för många klienter på en gång. Sitter man häktad måste advokaten ibland även fungera som en länk med de på utsidan och sköta kontakter med anhöriga och arbetsgivare etc. Läs mer om brottmålsadvokat på denna hemsida: https://www.brottmålsadvokat.biz

20 Dec 2020

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.