Därför ska du anlita en advokat

Den som åker fast för ett lagbrott och riskerar att bli fälld i en rättegång behöver en advokat vid sin sida. Annars är risken att försvaret körs över fullständigt av åklagarens bevisföring.

Helsingborg är en stad som har stora möjligheter att uppfylla en stor kriminell potential. Åtminstone bland en del individer som har hamnat snett på livets bana. Eftersom det ligger så nära Danmark och är som en port till kontinenten är till exempel smuggling ett vanligt brott.

Det räcker att vara en 16-årig gymnasieelev som ska gå på fest och inte har någon som kan köpa ut alkohol ut en. Då tar tonåringen färjan över till Helsingör för att köpa sprit, för där är åldersgränsen 16 år. Men för den som blir tagen i tullen på väg tillbaka kan det bli rättsliga och juridiska konsekvenser av det beslutet. Då bör du även vara förberedd på att kontakta en advokat.

Domen följer dig i livet

Det räcker alltså med ett så pass oskyldigt brott, om det nu finns någonting som kan kallas för det, för att åka fast. När alla andra vänder dig ryggen så står advokaten kvar och slåss för din sak till dess att domaren har drämt klubban i bordet och meddelat sin dom. En skicklig brottmålsadvokat i Helsingborg kan vara tungan på vågen för dig att få ut en så fördelaktig dom som möjligt. För inte ska du väl låta ett svagt ögonblick då du steg i land i Helsingborg få definiera resten av ditt liv?

13 May 2021

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.