Hitta rätt advokat för dina behov

Om du är i en situation där du är i behov av juridisk hjälp är det viktigt att hitta en bra advokat som du trivs med. Det är viktigt att välja en advokat som har erfarenhet och är engagerad.

Om du hamnar i en juridisk situation är det viktigt att du snabbt får hjälp av en advokat som kan ge dig rådgivning och hjälp med ditt fall. Att hantera juridiska frågor är inget som du borde göra själv, av många anledningar. Dels har man sällan de rätta kunskaperna, men det är också för känslosamt för att hantera detta själv. En advokat finns där för att göra det enklare för dig, och sätter alltid dina intressen först. En advokat representerar dina intressen och sköter det lagliga åt dig. Att hitta en advokat som är engagerad i ditt problem är viktigt, då det ofta inte finns något vi kan göra själv i lagliga situationer.

Områden en advokat kan hjälpa dig med

En advokat kan hjälpa dig inom väldigt många områden. När det kommer till att anställa en advokat kan det vara bäst att anställa någon med bred kompetens. En advokat kan hjälpa dig under svåra situationer som vid familjerätten vid en skilsmässa eller när det gäller vårdnaden av barn. Advokater kan även hjälpa till när du ska skriva kontrakt, om du söker permanent uppehållstillstånd i Sverige eller till exempel vid en bouppteckning. En advokat finns även tillgänglig för dig när det är dags att svara på frågor, och guidar dig igenom dina lagliga problem.

Välja en advokat eller jurist?

Det finns en stor skillnad mellan en advokat och en jurist. En advokat är en skyddat titel vilket jurist inte är. Det betyder att vem som helst faktiskt kan kallas sig för en jurist och öppna en juristfirma. Så om du väljer att anställa en jurist är det viktigt att du kontrollerar vad för utbildning de har. Många jurister har just en juristutbildning. För att bli en advokat krävs det dock att man uppfyller högre krav. Det krävs åtminstone en juristutbildning på 5 år och sedan att man uppfyller kraven för att bli medlem i Advokatsamfundet. Det är nämligen inte vem som helst som blir accepterad i Advokatsamfundet. Det måste vara en person som gjort ett muntligt prov, gjort en praktik på minst 3 år och har en bra och stabil ekonomi. En advokat har även tystnadsplikt mot sina klienter.

26 Aug 2020

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.