Ingen chans i LVU utan en advokat

När det föreslås att ett barn ska omhändertagas enligt LVU är det inte alltid rätt beslut att ta. Du kan överklaga beslutet och ta processen till rättegång. Men inte utan en erfaren advokat.

Så, socialsekreterarna har varit i farten igen? Du menar de extremt tidspressade, stressade och slarviga socialsekreterarna? Den här gånge har de kommit fram till i sin utredning att ditt barn ska omhändertagas enligt LVU. Lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga. En tvångslag. De vill ta barnet ifrån dig eftersom det antingen befinner sig i en destruktiv miljö eller utsätts för någon typ av övergrepp i hemmet som gör att de måste flyttas därifrån direkt. Med tvång. Anledningen till varför de har kommit fram till den slutsatsen är kanske inte det viktiga. Det viktiga är att du tycker att de har fel och att ditt barn ska få komma hem igen.

Ha en advokat som kan LVU på din sida

Att ta den kampen på egen hand är dock dömt att misslyckas. Du kommer gå in i en djungel av lagar och byråkrati och riskerar att bli uppkäkad av myndigheterna på andra sidan bordet. Enbart med en riktigt bra och erfaren advokat som tidigare arbetat med LVU-ärenden har du en chans att vinna. Det kanske är din enda chans att få hem ditt barn igen. Du vet bäst vad som är bäst för ditt barn. Inte socialsekreterarna. Och det är värt att slåss för. Slåss med rätt förutsättningar. Slåss med en advokat på din sida.

28 Nov 2021

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.