Ni har rätt att själva välja en försvarsadvokat i Stockholm

Behöver ni någon på er sida? Har ni kanske delgivits misstanke om att ha begått något brott? Bra att veta då är att det finns en försvarsadvokat i Stockholm som är väl insatt i juridik.

Det är inte roligt att misstänkas för att ha begått ett brott. En sådan sak kan ha stora konsekvenser för ens fortsatta liv och framtid. Oavsett om man är skyldig eller inte så har man rätt att ha en skicklig försvarsadvokat vid sin sida genom hela den rättsliga processen.

Är man misstänkt för ett brott så utser domstolen en offentlig försvarare som staten går in och betalar. Men oftast har man rätt att själv välja vilken försvarsadvokat man vill ska föra ens talan. Detta kan vara viktigt att känna till eftersom man bör ha en advokat som man känner sig trygg med, att personkemin fungerar bra mellan klient och advokat. Advokaten brukar ej fakturera den första konsultationen. Detta för att man som kund ska vara helt säker på sitt val av advokat innan man bestämmer sig.

Advokat läser en bok

Även vid polisförhör bör man ha en försvarsadvokat närvarande

Alla har rätt till en rättvis rättegång och alla är lika inför lagen. En riktigt bra försvarsadvokat gör sitt bästa just för er och för att utgången ska bli så bra som möjligt oavsett vad som skett. Det finns försvarsadvokater som är specialiserade på brottmål. Ska man förhöras av polis kan det vara en god idé att ha just en brottmålsadvokat vid sin sida. En sådan advokat bevakar ens rättigheter och att allt går rätt till vid förhöret med polisen då man lätt känner sig osäker och otrygg. Därför är det viktigt att själv välja den försvarsadvokat i Stockholm som man känner förtroende för.

En advokat jobbar för att utgången ska bli så fördelaktig som möjligt för er

En brottmålsadvokat hjälper er också att förstå och informerar er om vad som händer under själva polisutredningen. Skulle förundersökningen sedan leda till åtal och det blir en rättegång sätter försvarsadvokaten ihop ett försvar genom att leta efter bevis som talar till er fördel och stöder er i rättegången. Allt för att utgången ska bli så bra som möjligt för er. En skicklig försvarsadvokat går dessutom igenom polisens förundersökning noggrant för att eventuellt be polisen om kompletteringar ifall advokaten upplever att polisen glömt något. Det händer också att advokaten själv utreder saker i målet. Vi rekommenderar att läsa vidare på: https://www.försvarsadvokatstockholm.biz

17 Apr 2020

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.