Våldtäkt - man kan få stöd i Göteborg

Har man blivit utsatt för våldtäkt eller något annat sexuellt övergrepp i Göteborg så ska man anmäla så fort som möjligt. Tvekar man att gå till polisen kan man börja med att anlita en advokat.

Det kan kännas obehagligt att prata om att man blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp eller en våldtäkt. Man är rädd för att man inte ska bli trodd eller att man ska få problem med den man anmäler. Kanske är det någon man känner eller en släkting. För män som blivit våldtagna är det kanske ännu svårare eftersom det inte är lika ofta som det händer. Men det är viktigt att anmäla och framförallt att få hjälp och någon att tala med.

Våldtäkt är förnedrande och det kan vara svårt att få förtroende för den man anmäler det till. Går man till polisen så är man kanske rädd att det blir alldeles för formellt. Därför finns det advokater som specialiserar sig på att stå vid brottsoffers sida från den första anmälan och fram till rättegången slut.

Stöd från en advokat efter en våldtäkt

Om man vänder sig till en advokatbyrå med erfarenhet av våldtäktsrättegångar så får man det mänskliga stöd man behöver. Man får hjälp av någon som verkligen förstår att situationen är jobbig och man får ett äkta engagemang. Har man blivit utsatt för ett brott som kan ge fängelse har man dessutom rätt till advokat. Som offer för en våldtäkt i Göteborg ska man få det stöd och den upprättelse man har rätt till.

2 Feb 2022

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.