Vem ska ha vårdnaden om barnen?

Det kan vara svårt att komma överens vid en skilsmässa om vem barnen ska bo hos. Ska det vara gemensam eller ensam vårdnad för någon av parterna? Anlita en jurist när ni inte kan komma överens.

Det kan vara svårt att skiljas, både när det gäller från sin partner men så även när det kommer till barnen. Ska man bara ha barnen ibland nu? Varannan vecka, eller hur ska det hela kunna lösas så att alla inblandade blir nöjda? Alla föräldrar vill nog ha sina barn hos sig hela tiden. Det är ingen som vill skiljas från barnen. Men det är så det blir ändå i sådana här situationer, tyvärr. Barnen har inte valt att föräldrarna ska skiljas.

Anlita en advokat om ni inte kommer överens

Vem som ska ha vårdnaden om barnen är det först och främst föräldrarna som avgör sinsemellan. Kan dessa inte komma överens alls om hur vårdnaden ska fördelas så gör man rätt i att koppla in utomstående hjälp i form av en advokat.

Att ta hjälp av en advokat specialiserad inom just familjerätt och vårdnad är ett smart val eftersom ni kan få mycket god hjälp. Dock ska sägas att det inte alls behöver löpa smärtfritt enbart på grund av att en advokat hjälper till. Det finns mycket som är jobbigt och smärtsamt med en vårdnadstvist ändå. Det allra bästa är alltid om de två föräldrarna kan komma överens sinsemellan. Många väljer varannan vecka för sina barn. På så vis får de en vecka var hos sina föräldrar. Läs mer om vårdnad på denna sida: crescendolaw.se

5 Jan 2021

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.