Viktigt att ha advokat under polisförhöret

Att vara misstänkt för ett brott är psykiskt omtumlande och det är därför viktigt att man har rätt advokat vid sin sida. Då kan man få hjälp inför polisförhör och viktiga förhandlingar.

En erfaren advokat vet vilka frågor som kan dyka upp under ett polisförhör och kan hjälpa sin klient att förbereda sig inför förhöret. Det är också vanligt att advokaten sitter med under polisförhör som stöd och för att tillvarata sin klients intressen. Vad som sägs under polisförhören har nämligen ofta stor påverkan på hela processen och ett eventuellt straff vid en rättegång. Sitter man dessutom häktad får man sällan ta emot besök och då kan advokaten också hjälpa till med praktiska frågor som exempelvis att betala hyran eller att underrätta arbetsgivare etc.

Även som brottsoffer kan man behöva hjälp av en advokat

Även som brottsoffer eller målsägare kan det vara bra att ta hjälp av en advokat. Om det brott som man har blivit utsatt för väntas ge fängelse kan man ha rätt till ett målsägarbiträde och då är det staten som betalar advokatens lön. Ett målsägarbiträde har som uppgift att se till brottsoffrets intressen och ge stöd, råd och arbeta för att målsägaren ska få ett skadestånd från den brottsmisstänkte. Många advokatbyråer som arbetar med brottmål erbjuder även stöd för brottsoffer och åtar sig uppdrag som målsägarbiträden. Att ha varit utsatt för ett brott och genomgå en rättegång är ofta väldigt jobbig. Det är därför viktigt att man känner sig bekväm med sitt målsägarbiträde och får det stöd som man behöver. Läs mer om brottmålsadvokater på denna sida: brottmålsadvokatmalmö.se 

5 Mar 2021

Välkommen till stjärnjuristen.se! Här hittar du all information som du behöver om sådant som rör juridiska frågor. Juridik är så mycket mer än bara lag och ordning. Många jurister arbetar med vitt skilda frågor, även om de flesta advokater – som vi ofta förknipper med yrket som jurist – arbetar med brott och straff. Att bli en duktig jurist kräver många år av studier och hårt arbete.